Robert Siodmak

Robert Siodmak oli elokuvantekijä saksalaista alkuperää, joka kunnostautui Yhdysvalloissa vuodesta 1941, kun voimakas Euroopan näyttämölle.

Kehityskaari

Poika perhe, joka oli tullut rikas Amerikassa, Siodmak piti saada toimimaan toimijana jälkeen perheen perikatoon. Koska hänellä ei ollut paljon menestystä taidemaailmassa, hän pyrki työpaikan pankin tilintarkastaja. Rahoituksen hän saavutti parempi onni, tulossa johtaja pankin ja saada koota kunnioitettavan määrän rahaa, mutta hävisi talouskriisi lopun 20s.

Yhdessä veljensä Kurt matkusti Berliiniin työskennellä myyntimies ja toimittaja. Mutta Siodmak veljekset myös viettänyt kirjallisesti skriptit tuottaja UFA, joka määrittää sen tulevaisuuden.

Ensimmäinen elokuvia Saksassa ja muutti Pariisiin

Robert Siodmak suunnattu, Edgar G. Ulmer, 1929 Miehet sunnuntaina, hänen ensimmäinen elokuva; osallistuneet kirjoitus tulevaa johtajaa Billy Wilder, mutta vähän, ja hänen veljensä Curt Siodmak, operaattori oli Schüfftan avustamana Fred Zinnemann.Es katkera asiakirja ajoissa kaikille työntekijöille, ei kovin tarkkaavainen ja tarvittavaa sosiaalista tarkoitusta.

Seuraavina vuosina puskee kuusi elokuvaa, mukaan lukien Hyvästi, Dilemma, mellakat, molemmat 1931, jossa kuvataan utuinen tunnelma, saavuttaa murha.

Tämä tekee tulevaisuudessa esiaste musta elokuva, joka integroidaan Amerikassa.

Kun natsit kielletty Burning Secret, 1933, hän päätti siirtyä Pariisiin. Siellä heitetään seitsemän elokuvaa, alkaen heikompi sukupuoli kunnes Trap, 1939.

American Stage

Kurt veli oli muuttanut Yhdysvaltoihin ja työskenteli käsikirjoittaja Hollywoodissa. Robert Siodmak matkusti myös myöhään 30. Kun ohikiitävä askel Paramount vuonna 1941, allekirjoitti sopimuksen Universal vuonna 1943. Yhdysvalloissa tuotanto oli epäsäännöllistä, mutta mielenkiintoinen ja osoitti lahjakkuutta musta Cinema: tuntematon nainen, valoa sielu, kierreportaat, Through the Looking Glass tai erinomainen Outlaws, joka perustuu tarinan Ernest Hemingway murhaajat ovat hänen tunnetuimpia elokuvia, joka oli 22 tässä vaiheessa.

Paluu Eurooppaan

Hän palasi Eurooppaan vuonna 1952, koska on vaikeaa sinulle töissä American toimikunnan.

Kun lyhyt ranskalainen huone, jossa Le Grand Jeu pyörä, remaking elokuva FEYDER, hän muutti Saksaan. Se on ehkä vähiten kiinnostava tässä vaiheessa, vaikka hän myös teki joitakin hänen henkilökohtaisin teoksia. Hinnat teki vuonna 1955, isäni, näyttelijä tai Devil iskee yöllä, 1957 muistikuvia natsien aiemmin. L'Affaire Nina B., Siodmak retook ahdistava voima hänen amerikkalaisten elokuvien. Hänen uusin elokuva, Invasion of barbaarit, joka sijaitsee 526, oli jymymenestys noin lasku Rooman valtakunnan.

Filmografia

  • 1929 - Miehet sunnuntai
  • 1930 - Abschied
  • 1931:
    • Der Mann der sucht seinen Mörder
    • Dilemma
    • Riots
  • 1932 - Nopea, klovni
  • 1933 - Secret polttava
  • 1934:
    • Heikompi sukupuoli
    • Kriisi on ohi
  • 1936:
    • Paris Nights
    • Mister Flow
  • 1937 - cargaison blanche
  • 1938 - Mollenard
  • 1939 - Pyyntivälineet
  • 1941 - West Point leski
  • 1942:
    • Fly by Night
    • Night Before Avioero
    • My Heart Kuuluu Daddy
  • 1943:
    • Joku muistaa
    • Poika Dracula
  • 1944:
    • Queen Cobra
    • Tuntematon nainen
    • Light In The Soul
  • 1945:
    • Epäilty
    • Painajainen
    • Kierreportaat
  • 1946
    • Outlaws
    • Kautta kuvastin
  • 1947 - Wuthering Souls
  • 1948 - elämä merkitty
  • 1949:
    • Syleilyyn kuolema
    • Suuri Sinner
  • 1950
    • Thelma Jordania
    • Karkotettu
  • 1951 - Whistle Eaton Falls
  • 1952 - Crimson Pirate
  • 1954 - suuri peli
  • 1955 - Die Ratten
  • 1956 - Isäni, näyttelijä
  • 1958 - Devil Strikes at Night
  • 1959:
    • Syyte: murha
    • Karkea ja Smooth
    • Katia
  • 1960 - Mein Schulfreund
  • 1961 - L'Affaire Nina B.
  • 1962 - Tunnel 28
  • 1964:
    • Empire pahan
    • Huippukokousten väkivalta
  • 1965 - Die Pyramide des Sonnengottes
  • 1967 - Lopullinen seikkailu
  • 1968 - Invasion of Barbarians
  0   0
Edellinen artikkeli Don Mueang International Airport
Seuraava artikkeli Jimi Mistry

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha