Pohjois Gannet

Suula, joka tunnetaan myös nimellä suula, omistaa perheen súlidos pelecaniforme lintu. Se istuu maalla vain pesimään ja nostaa niiden nuorten; pesii siirtomaita jopa 35000 paria molemmin puolin Pohjois-Atlantin ja suorittaa vuodenajan muuttoliikkeitä.

Kuvaus

Aikuisten lintujen painavat 3 ja 4 kg. Keho on välillä 87 ja 100 cm pitkä ja on siipien kärkiväli on 165 180 cm. Siivet, pitkä ja kapea, mittaus- välillä 47 ja 53 cm, ja piikkien 9 11 koko sukupuolten on samanlainen.

Aikuisten höyhenpeite lähinnä pelkkää valkoinen, tumma vinkkejä siivet, värit vaihtelevat ruskea tai musta. Pää, posket ja puolin kaulan on colorations, riippuen vuodenajasta ja yksilön vaihtelevat vaaleankeltaisesta tumman. Joillakin yksilöillä voi puuttua. Höyhenet ovat vedenpitäviä, jotta he voivat viettää pitkiä aikoja vedessä. Vedeneristys höyhenet saada tahroja erityksen tuottamat talirauhanen, joka levisi kehon läpi käyttäen piikin tai pään. Edessä heillä alasti iho mustan värin, joka antaa niille ominainen ilme alueella.

Kopiot vain alkaa lentää harmaa, valkoiset, kuitu siivet. Heillä on valkoiset täplät pään ja selkärangan, ja V-muotoinen alue myös tämän värinen alaselän. Höyhenpeite lintujen vuosi voidaan lähes kokonaan pysähtynyt; toisena vuonna elämää ne ovat eri näkökohtien vuoksi eri vaiheissa tyhmä voi näyttää aikuisten höyhenpeite edessä ja silti ruskea takana. Lopullinen aikuinen höyhenpeite ilmenee viisivuotiaana.

Valmiin kana kuoriutumisesta ovat alasti ja ovat musta tai tummansininen. Toisella elinviikon ne peitetty valkoisella alas ja näyttävät peitetty villa. Viidennestä viikosta he sulka kattaa pimeä likainen valkoinen kastanjoita.

Sen nokka on pitkä, vahva ja kapeneva, kärki hieman kaareva alas. Edessä on terävä reuna. Aikuisilla se on sinertävä harmaa tummanharmaa tai musta reunat. Epäkypsissä se on ruskehtava.

Silmät, iso ja päin eteenpäin, iiriksen vaaleanharmaa vaaleansininen, ympäröi ohut musta rengas. Neljä varpaat ovat liittyneet uima kalvo, musta värit vaihtelevat harmaasta musta ruskea. Koko sormet keltaista riviä ajaa jatkuva jaloista ja todennäköisesti osallistua parittelua. Takana varvas on vahva ja kääntyi kasvot sisällä, jotta he voivat turvallisesti pitää kiinni pystysuorat seinämät.

Anatominen

Suulat syöksevät tippuvan veden pystysuoraan nopeudella jopa 100 km / h ja sen kehon rakenne on mukautettu tämän tosiasian. Puute ulkoisen sierainten ja nenän on puoli reikiä, jotka voivat sulkea kun ne ovat vedessä. Korva aukot ovat hyvin pieniä, ovat peitetty höyhenet ja voi myös sulkea samanlainen järjestelmä sieraimiin. Rintalasta on hyvin vahva ja niin kauan, että se voi suojella uumenissa vallankaappaus vettä vastaan.

Keuhkot, erittäin kehittynyt, on myös luultavasti toiminnon, jolla vähennetään seurausten vaikutus pintaa vasten ja suojaavat elimistöä. Alaosassa kehon ja sivuilla siellä ihonalainen ilman pusseja. Muut ilman pusseja välissä sijaitsevat rintalastan ja rinnassa välillä kylkiluut ja lihaksia ja lihaksia. Nämä pussit on kytketty keuhkoihin täytä ilmalla kun lintu inspiroi. Ilma voidaan karkottaa kanssa lihassupistukset.

Heillä kerros ihonalaisen rasvan, joka auttaa tukemaan alhaisissa lämpötiloissa, mikä auttaa myös erittäin tiheä ja erittäin tiukka untuvatuotteet päällekkäin. Vähentynyt verenkierto uima kalvot ulkopuolella pesimäaikana myös auttaa heitä pitämään lämpötila uidessa.

Ilma-, maa- ja meri

Siivet, jotka kuten ovat pitkiä ja kapeita, Lisätään liian pitkälle eteenpäin elin, jotta he voivat käyttää tehokkaasti ilmavirtausten lentää. Tilanteissa hiljaista aikaa nopeudet voidaan saavuttaa jopa 55 ja 65 km / h. Hänen lentävät lihakset ovat kuitenkin suhteellisen kehittymättömät: kun muut linnut se edustaa noin 20% kokonaispainosta, gannets ei ylitä 13%. Seuraus tästä on, että Suulat vaativat esilämmitys lentämään. Myös he ovat kävely vaikeaa, joten ne eivät voi lentää pois tasolta paikka. Vesi lentävät ylös tuulesta ja kääntymisestä raskaasti räpyttely siivet. Suhteellisen kevyttä tuulta ja korkea aallokko ne ovat joskus pysty lentämään ja voidaan huuhtoutui. Kuten albatrossia lentää etu kun tuuli tuottama edessä aaltoja. Vain maa-alueesta, kun ne joutuvat siirtymään myrskyt.

Vedessä ne aiheuttavat tasainen veden alla. Harvoin venyttely jalat eteenpäin, kuten pelikaaneja ja merimetsoja. Vedessä ne on pidettävä selvästi uponneet kehon ja yleensä pystyssä häntä vinosti ylöspäin. Ne ahven maata vaikeuksia ja yrittää saattaa päätyä kaatuu, koska niiden kapeat siivet eivät salli kääntämällä liikkeitä hyvä, auttaa niitä jalat ja hännän. Haavoja jaloissa, kun ne laskeutuvat maahan ovat suhteellisen yleisiä, jos ei sopivaa tuulet. Rikki tai vaurioituneet siivet olisi yhteinen kuolinsyy aikuisten keskuudessa. Viivästynyt asema jalat elin antaa heille ankka-kuin kävelyä.

Ääni

Hänen ohjelmistonsa on suuri akustiset ominaisuudet. Tyypillinen puhelu on Rab-Rab-Rab, he päästävät kun ne kalastavat ja pesässä. Cando itkeä antoi erityisen lähestymistapa siirtomaa, joka, koska jatkuva saapumisesta yksilöiden siirtomaa, kuulet usein. Ohjelmistossa on samankaltainen miehillä ja naisilla.

Mukaan ornitologi Bryan Nelson Suulat pystyvät tunnistamaan äänen paitsi pari ja kanoja itse, mutta myös naapurimaihin pesä. Suulat muita kohdellaan hyvin aggressiivisesti.

Jakelu

Ne lisääntyvät lähinnä meri, rannikon vaikuttanut Golfvirran. Pesäkkeet lahden St. Lawrencen ja saariin Kanadan itärannikolla ovat poikkeus. Vesillä lähellä kallioita, jossa he elävät, kesällä, pintalämpötilat välillä 10 ja 15 ° C Veden lämpötila minkälaista makrilli ja silli, jotka ovat niiden tärkein elintarvikkeiden lähteistä, joten niiden asemaan Kasvatuslaitoksessa on vahva suhde heidän kanssaan. Ne herättävä hyvin pohjoisessa, alueilla, jotka voivat olla hyvin kylmä ja myrskyinen. Mukaan ornitologi Bryan Nelson, yhdistelmä kehon paino ja vahvuus huippu, jotta he voivat kaapata kalojen vahva ja lihaksikas, ja kyky sukeltaa syvyyksissä ja kaapata saalis kaukana kallioita, se helpottaa heitä elämään näillä alueilla. Ne voivat myös kestävät pitkään syömättä, koska rasvaa varaa niitä kertyy.

Pohjoinen raja sen jalostukseen riippuu merivedet ovat vapaita jään pesimäaikana. Joten vaikka Grönlanti ja Huippuvuoret saaren paikkoja tarjota heille riittävä lisääntymiselle, puhtaasti arktinen kesä ovat liian lyhyitä heille munia ja nostaa kanoja, joille edellyttävät välillä 26 ja 30 viikkoa. Etelärajalle jakelu riippuu pääasiassa riittävä läsnäolo tavanomainen saalista.

Kasvatuslaitoksessa

Jotkut Kasvatuslaitoksessa on käytetty satoja vuosia. Kauempaa kallioita näyttää lumiset, koska tiivis kerros pesien jotka kattavat ne. On olemassa kirjalliset tiedostot Lundy Island siirtomaa vuonna 1274. Silloinkin todettiin, että varastot heikensivät vuoksi metsästyksen ja varastaa munat. Lopuksi, siirtomaa katosi vuonna 1909. Niistä suurimmassa yhdyskunnassa ovat:

  • Peen Bass Rock itärannikolla Skotlannin, rekisteröity vuodesta 1448. Vuonna 2004 oli yli 48 000 pesiä.
  • Saaret St Kilda ja Sula Sgeir, Hebridit. Saint Kilda on, joitakin 60000 pesiä, suurin siirtomaa Euroopassa.
  • Eldey Island Islannissa, jos syntyy ainakin välillä 14 000 ja 15 000 paria. Pesimäkannan tiheys on niin suuri, että tilanpuutteen, ei kopioita ei pelaajia.

Muut Euroopan pesäkkeet ovat Lounais Irlannissa, läntisessä Norjassa ja Pohjois-maa. On eteläisin saari saaristossa Rouzic seitsemästä saaresta Ranskassa. Pohjois-Amerikassa rotu Newfoundlandin rannikolta ja saarilla lahden St. Lawrence. Suurin siirtomaa on 32000 pesiä, ja on Bonaventure Island, etelärannikolla Quebecin.

Väestö

Vuonna 2004, 45 Kasvatuslaitoksessa ja noin 361000 pesiä laskettiin. Linnut Skotlannin rannikolla muodostavat noin 60% koko. Ilmeisesti, väestönkasvu vuosittain välillä 3 ja 5%, vaikka tämä kasvu on keskittynyt vain muutaman pesäkkeitä. Jotta nykyinen tilanne oli kriittinen lähes täydellinen keskeyttäminen lajien metsästyksen, joiden tavoitteena oli sen mukaan niiden lihan ja höyheniä. Vuonna 1939 oli noin 22 siirtokunnat ja noin 83000 pesiä, mikä merkitsisi sitä, että väestö on nelinkertaistunut sen jälkeen. Hyväksikäyttö kasvava Suulat avomerikalastusta toimintaa voisi myös auttaa lajien elpyminen.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto, vedoten del Hoyo ym osoittaa, että kirjoittaja arvioitu väkiluku näiden lintujen noin 526000 kappaletta, mutta ottaen huomioon väestön tämän lajin Euroopassa, mukaan BirdLife Kansainvälinen 2004, se teki tarkistetun arvion maailman väestöstä koko ja sijoitettiin sen väestön välillä 950.000 ja 1,2 miljoonaa ihmistä.

Kunto

Ne on listattu punainen kirja kuin vähiten huolta lajien, koska ala on hyvin laaja jakelu, pois parametreja luettelointiin niin haavoittuva, ja että yksilöiden lukumäärä on riittävän laaja ja kehitys väestörakenteen näyttää lisäävän.

Espanjassa ne sisältyvät Luettelo luonnonvaraisten lajien alle erityistä suojelua.

Saalistus

Tämä laji ei ole merkittävää kuolleisuutta tekijä. Saalistus muita lintuja esiintyy kaikissa siirtomaita, mutta niiden vaikutus on vähäinen, ja nisäkkäiden on ainoa merkittävä Manner tai suuri saari pesäkkeitä.

Gabion Atlantin silli lokki, kettu ja kärppä joskus syövät niiden munia ja hyökätä poikaset pesät. Aikuiset vain saalistajat maalla, muiden kuin ihmisten ja satunnaisesti kalju kotka, ja meri, myös muiden kuin ihmisten, saalistus on vähäinen, paitsi satunnaisia ​​pyydystäminen suurempia kaloja tai joitakin pinnipeds.

Ruoka ja metsästys

Suulat metsästää päivällä, yleensä jättää romahti veteen. Ne voivat metsästää lähellä rannikkoa, mutta rehu matkoja niistä. Tiedetään, että linnut ovat nostamassa voi kalastaa etäisyydeltä jopa 320 km päässä siirtomaa. Kaksi prosenttia linnut pesivät Skotlannin siirtomaa Bass Rock näköinen kala pankit Dogger, välille 280 ja 320 km päässä. Voit todennäköisesti saavuttaa, kun he pyrkivät ruoka vieläkin pidempiä matkoja, jopa taivutus mainittu, mutta yleensä ne ovat vähemmän kuin 150 km.

Hienonnettu

Ne voivat paikantaa saalis jopa korkeudesta 45 metriä, mutta katsot keskimääräinen korkeus on kymmenen ja kaksikymmentä. Kun havaittu kala, he laskevat jyrkästi. Venyttely jalkansa, avaa uima kalvot ja siiven liikkeet johtava syksyllä. Juuri ennen pelaajan vedeltä, taita siivet runkoa vasten. Pään ja kaulan kirjoittamalla meri täysin ulkona, ja nokka kiinni. Nopeus tuolloin on noin 100 km / h. Keskihinta välillä 5 ja 7 sekunnin veteen, vaikka jotkut linnut voivat päästä 20 sekuntia. Usein he lentoon heti uudelleen upota kolme tai neljä metriä alle.

Yleensä valittu sukelluksen ja saalis saalis matkalla pintaan. Keskikokoiset kala niellään pää edellä. Lapset voivat syödä ne ristiin tai häntää. Ihonalainen turvatyynyt helpottaa niiden nopeaa pintaan.

Sen valkoinen väri toimii tunniste heidän ikäisensä, joka voi päätellä läsnäolo koulun kaloja sukeltamalla kollega; niin helppo nähdä ne metsästys ryhmissä, mikä helpottaa saalis. Vaihtoehtoisesti he voivat löytää kala ui päätään veden alla.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kesto ja suunta saalistavat lennoista oli samanlainen molemmilla sukupuolilla. Oli kuitenkin merkittäviä eroja haku käyttäytymistä miehillä ja naisilla. Naaras Suulat olivat paitsi valikoivampia kuin miehillä valinnassa haku alueita, mutta myös pidempi ja syvempi sukellusta ja vietti enemmän aikaa meren pinnalta kuin miehillä.

Padot

Lisäksi silliä ja makrillia myös ne metsästää muut kalat: kuten sardiini, anjovis, kolja, turska ja muita kalalajeja, jotka ovat pankkeja. Suurten lajien, kuten turska, kiinni vain nuori yksilöt.

Kuten monet lokit, osakkuusyritys heti kalastusaluksia ja mahdollisuus löytää ruokaa. Ne pyörivät alusten pyyntikykyä päässä verkkoja ja takavarikoida jäännökset heitettiin mereen.

Kopiointi

Kokeneempi ovat ensimmäinen palata Kasvatuslaitoksessa. Tarkka aika vuodesta riippuu maantieteellisestä sijainnista kunkin siirtomaa: Bass Rock tulevat tammikuun puolivälissä; Islannin maaliskuun lopussa tai huhtikuussa. Linnut eivät rotu saavu viikkoa myöhemmin. Yleensä ensimmäinen paluuta siirtomaa tapahtuu, kun heillä on kaksi tai kolme vuotta. Colony muutokset eivät ole poikkeuksellisia, mutta yhtään tapausta Suulat että jälkeen onnistuneesti jalostukseen siirtomaa, muuttaa sitä toisen tunnetaan.

Epäkypsä pysyvät rajoissa siirtomaa. Ne voivat jopa tehdä pesä, mutta jopa neljä tai viisi vuotta ei toistettu. Joitakin esimerkkejä näistä aikojen miehittää tyhjä pesiä aggressiivisesti puolustaa heitä, jos he viettävät kaksi tai kolme päivää. Jos omistaja on ilmeisesti tyhjä pesä on hylätty ilman taistelua, kun omistaja saapuu.

Pesä rakennus

Edullinen paikka pesä ovat rinteitä ja kallioita karu rannikolla. Kun on näitä sivustoja voi pesii saariryhmät ja tasaisia ​​pintoja, josta se on vaikeampi saada ilmassa, jolloin liikkumavaraa, usein valtaavat alueen pesä toinen pari ja aggressiivinen reaktio jälkimmäisen, aiheuttaa stressiä tasolla naapurustossa on korkea. Pesiä on kuitenkin aina rakennettu lähelle toinen pari ja sopivia paikkoja ovat tyhjiä, jos he ovat kaukana siirtomaa. Keskimääräinen pesiä neliömetriä kohti on 2.3.

Pesiä on valmistettu merilevää, yrtit, maa ja kaikenlaisten tavaroiden että kelluu veden pinnalla. Päivittäin, se on miehiä, jotka keräävät materiaalin. Tuulen vaikutuksen tekevät pesänsä, mittaus välillä 50 ja 70 cm halkaisijaltaan ja 30 metriä korkea, on säilytettävä koko jalostukseen. Sen alue kasvaa pelatessaan hänen tapana heittää uloste ulos pesästä, pankit se.

Aggressiivinen käytös pesässä

Aggressiivisuus alueella pesä on perusta monet sen liittyvät suuntaviivat parittelukäyttäytymiseen. Taistelee toteuttaa ainoastaan ​​lintuja samaa sukupuolta. Käyttäytyminen naaraiden, alentaa päätään aggressiivinen mies, osoittaa niskassa, tekee niistä kuulu kaulan miehet puolustaa pesä ja karkotettiin. Naaras ei reagoi, jos ulkomaalainen mies lähestyy pesä, mutta puolustaa se kiivaasti jos se on noin toinen naispuolinen. Kamppailut mukana miehillä miehittää pesä ensimmäistä kertaa ovat erityisen voimakkaita. Seuraukset taistelee voi olla tärkeää, viimeistely vakavia vammoja. Taistelee edeltää uhkaavat eleet, jotka nähdään myös ulkopuolella pesimäaikana. Urokset osoittavat naapurimaiden omaisuutta pesä elehtiminen päätään huippu suunnattu alaspäin ja pystyttää jotain siivet.

Paritus

Kun tilalla jalostukseen urokset yrittää houkutella nainen ilman kumppania. Nämä yleensä ottaen neljä tai viisi vuotta, lentää siirtomaa useita kertoja ennen laskeutumista. Asema hänen ruumiinsa, hänen kaula venytetty erittäin ilmoittaa urokset haluavansa kosi. Urokset eivät päätään, samanlainen kun merkinnän pesä, mutta suljetuilla siivet.

Parit ovat yksiavioinen ja viime vuosia, jos ei elinaikanaan. Linnut erotetaan jälkeen jalostukseen, mutta jälleen seuraavana vuonna. Kuolemasta yhden muista jäsenistä jätti kasvatus alueen ja sinkkuja etsivät kumppanin tavata.

Erittäin aggressiivisesti puolustaa alueella ympäri pesänsä. Välinen etäisyys jokainen on noin kaksi kertaa, joiden avulla hölmö saada niiden pesä naapuri.

Muna ja kana

He makasivat vain yksi muna soikea ja keskipaino 104.5 grammaa. Verrattuna muihin merilintuja, paino on hyvin pieni. Tapauksia pesiä kaksi munaa vastaavat hyvin laittaa kaksi naarasta tai varastettu munia naapurimaiden pesiä. Suulat laittaa uusi muna, jos häviät ensimmäinen. Itämisaika on välillä 42 ja 46 päivää. Kun niitä inkuboidaan muna ympäri uima kalvot, hyvin kastellut. Prosessi murtaa kuoren voi kestää jopa 36 tuntia. Milloin alkaa, lintu munan hautomon löysä uida kalvoja, koska, pitää se niiden välillä, muna voi rikkoutua yhtäkkiä painon alla aikuinen kun kana alkaa lävistää. Itse asiassa tämä on yleinen kuolinsyy kanoilla jalostukseen lintujen ensimmäistä kertaa. Uimaan kalvot toimivat myös suojaa kanoja, että ainoastaan ​​poikkeustapauksissa jätetään yksin vanhempien. Valvomatta kanat ovat usein hyökkäsivät ja tappoi muiden gannets.

Nuoremmat kanat syötetään kalaa valmis- tamiseen regurgitated aikuisten. Vanhemmat kalat ovat koko. Voimakas taipumus olla muuttamatta poikaset pesä siipien räpyttely ei tilata ruokaa kuten muutkin linnut, minimoi vaarassa pudota kallioilta.

Aikuiset rehu poikasten noin 11 tai 12 viikkoa, kunnes nuori on varmasti tarpeeksi vahva lähtevät pesästä. Noin 75 päivää old suunnitelma kallioilta merelle, merkintä päätepiste perhesiteen. Nuoret, jotka painavat siinä vaiheessa noin neljä kiloa, eivät vielä pysty lentämään helposti, joka yhdessä sen paino, ei salli heidän palata kallioita. Sen rasvaa varaa tehdä kestää jopa 2 tai 3 viikkoa ilman ruokaa. Harppaus pesästä veteen syitä, huonolla säällä, jotkut gannets kärsiä kuolettavia vammoja, kun pelaajan kallioita vasten.

Nuoret ovat hyökänneet aikuisten jos he rannoilla kasvava alue, joten ne pysyvät merellä oppimisen lentää kala ja kunnes ne voivat tehdä niin helposti. Jos huonot sääolosuhteet esiintyä tänä aikana, voit kuolla hyvin suuri määrä nuorten.

Muuttoliikkeet

Nuoret muuttavat ja suunnata etelään tärkeisiin etäisyydet Kasvatuslaitoksessa, joskus ulottuu lähes Ecuador. Toisena vuonna he palaavat siirtomaa, jotka saapuvat myöhemmin kuin pesivät linnut luopua etelään jälleen pään ympäri pesimäaikana. Tässä toisessa kulkevat muuttoliike kuitenkin lyhyempiä matkoja.

Aikuiset, päättynyt jalostus, levittää joitakin ennalta määrättyyn suuntaan ja etäisyyden välillä 800 ja 1600 km on kasvava alue säilytetään. Nyt on näyttöä siitä, jokainen pesäke on erityinen talvehtimisalueen. Monet aikuiset ovat läntisen Välimeren, jotka tulevat menee yli Gibraltarin salmen ja välttää niin paljon kuin mahdollista lentää yli maan. Toiset seuraa Atlantin rannikolla Afrikan jopa Guineanlahden. Kun kyseessä on Suulat Kanadassa, Etelä raja maahanmuuton nuorten kalojen on Meksikonlahdella. Aikuiset eivät matkustaa että pitkälle.

Galleria

  0   0
Edellinen artikkeli Huertas Rafael Soria
Seuraava artikkeli Unkarin forintti

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha