Paul Laverty

Paul Laverty on skotlantilainen asianajaja ja elokuvantekijä. Hän on kirjoittanut yhdeksän käsikirjoituksia elokuvista Ken Loach, joista kahdeksan elokuvaa. Yhteistyön tuloksena on Palme d'Or tuulen joka ravistaa Ohra. Tuottaja Rebecca O'Brien on myös säännöllinen ryhmän jäsen.

Alkuvuosina

Paul Laverty syntyi Kalkutassa, Intiassa, jotta Irlannin äiti ja Skotlannin isä. Hän opiskeli filosofiaa gregoriaanisen yliopistossa Roomassa. Hän opiskeli lakia Law School Strathclyden Glasgow'ssa.

1980-luvun puolivälissä hän matkusti Nicaraguassa, jossa hän asui lähes kolme vuotta. Hän työskenteli paikallisen ihmisoikeusjärjestön, jossa hän keräsi todisteita noin väliset taistelut sandinisteja ja contrien. Se täyttää samat toiminnot matkusti El Salvadorin sisällissodan aikana, ja Guatemalassa.

On Bollain pari, yksi suurista johtajista nykyajan espanjalaisen elokuvan.

Kuten käsikirjoittaja

Jälkeen läpi Keski-Amerikan, Laverty tapasi Ken Loach, joille hän kirjoitti Carla laulu, hänen ensimmäinen käsikirjoitus, elokuva näytteli Robert Carlyle. Yhteistyö toistettiin nimeni on Joe, miksi Palm Peter Mullan sai parhaan näyttelijän Cannesin 1998 Leipä ja Roses, kokemusten perusteella siirtotyöläisten, kuvattiin Los Angeles, ja on pääosissa Adrien Brody. Seuraavia töitä oli Sweet Sixteen Laverty, joka voitti palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta vuoden 2002 Cannesin festivaalin.

Vuonna 2005 Loach ja Laverty työskennellyt Wind, joka ravistaa Ohra joka on noin Irlannin vapaussota varhaiseen 1920. Elokuva sai Kultaisen palmun Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2006. Hänen viimeisin töitä kantaesitettiin Etsitkö Eric, komedia pääosissa ex-jalkapalloilija Eric Cantona Ranskan ja Route Irish, käsitellään seurauksia Irakin sodan palkkasoturi voimat sopimuksen Britannian ja Yhdysvaltain armeijat.

Filmografia

  • Jopa Rain, 2010.
  • Route Irish 2010.
  • Etsitkö Eric 2009.
  • Maailmassa vapaa 2007.
  • Tuuli, joka ravistaa Ohra 2006 Golden Palm palkinnon.
  • Cargo 2006.
  • Liput 2005.
  • Ae Fond Kiss-... 2004.
  • 11'09 "01 syyskuu 2002 11 Segmentti Yhdistyneen kuningaskunnan.
  • Sweet Sixteen 2002 parhaan käsikirjoituksen palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla.
  • 2000 Leipä ja Roses.
  • Nimeni on Joe, 1998.
  • Carla laulu 1996.
  0   0
Edellinen artikkeli Country rock
Seuraava artikkeli Valtierrilla

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha