Niityt Keltainen Finch

Sabanero chirigüe on varpuslintu joka kuuluu sukuun Sicalis joka yhdistää Thraupidae perhe. Jotkut kirjoittajat pitävät Emberizidae perhe. Se on tilava pohjaratkaisu, joka sisältää Keski-Amerikan, Karibian ja Etelä-Amerikassa.

Mainitut sukunimet

Sitä kutsutaan myös chirigüe Sabanero, Misto, chirihue, Sabanero kanarian keltainen zacatero, keltainen finch, Sparrow-kanarian Sabanero, chirigüe siemeniä tai kirjoitettu.

Kuvaus

On välillä 11.5 ja 12.5 cm. On oliivi-ruskea edellä uurrettu kruunu ja takana mustahkoja lorum ja kirkkaan keltainen silmien alueella, oliivi lantion; ruskea siipi ja pyrstö. Pohja on keltainen ruskea pestä rinnassa. Naaras on harmaanruskea ylä- ja alapuolella. Subcaudal valkeahko; esivaaleissa mustahkoja vihreä leikata ulkopuolella; coverts mustanruskeaan harmaa reunat, pieni kellertävä.

Jakelu ja elinympäristö

Sen valikoima sisältää Antigua ja Barbuda, Argentiina, Barbados, Belize, Bolivia, Brasilia, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Dominica, Ecuador, Ranskan Guayana, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Honduras, Martinique, Meksiko, Montserrat, Nicaragua, Panama , Paraguay, Peru; Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Surinamen, Trinidad ja Tobago, Uruguay, Venezuela. Sitä pidetään paikallisesti sukupuuttoon Anguilla.
Sen luontotyyppejä ovat subtrooppisilla ja trooppisilla niityt, savannia ja kosteikkoja. Se myös elää maatalousalueiden ja kaupunkialueilla ja lehtoja.
Se elää jopa 3000 metriä. Eteläisten alalaji on yhteinen ja laajalle levinnyt, löydy mistään laitumella. Andien populaatiot ovat pirstaloituneet ja elinympäristöjä löytyy kosteat niityt. Eniten trooppinen väestö Meksikossa, Keski-Amerikassa ja Venezuelassa asuvat alueilla lyhyen ruohon.

Käyttäytyminen

Se nähdään suurissa parvissa, etsivät paimentolaiset; siirtymään voi lentää kompakti ryhmissä. Se on yleensä nähty lähellä ihmisen majoihin, toisin kuin chirigüe sahrami. Kävellä lattialla ja poseeraa pensaat ja aidat. Nukkuu Tacuarales kollektiivisesti.

Ruokinta

Se syö pääasiassa siemeniä ja hyönteisiä, mutta myös syödä hedelmiä.

Kopiointi

Pesimä- aikana, syys-maaliskuussa, miehet nousevat ja laskevat sitten, säilyttäen sen reuna pidempään. Pesä on rakennettu paikan päällä, kätkeä kasveja kuten kaktus tai karhunvatukat, tehty ruohoa ja vuorattu jouhista eläimiä. Kytkin on 3-5 munaa, sinertävä tausta rufous tuoppia, joskus muodostaen renkaan leveimmästä. Keskimääräinen koko on 19 x 14 mm.

Ääntely

Puhelu on terävä ja herkkä "TZI-Tzit"; laulua, sujuvuus ja monipuolinen trillit sekoittaa kiljuu ja sykkii, annetaan usein lennon, jossa bristling píleo.

Systemaattinen

Alkuperäinen teksti

Lajit S. luteola kuvattiin ensimmäisen Ruotsin luonnontieteilijä Anders Sparrman vuonna 1789 alle tieteellinen nimi Emberiza luteola; tyyppi paikkakunnalla "Surinamin".

Taksonomia

Geneettiset ja molekyylien tiedot viittaavat siihen, että tämän suvun läheisimmin liittyy muodostaman ryhmän yales Phrygilus atriceps, Phrygilus punensis, Phrygilus gayi ja Patagonian Sierra Finch; Lisäksi se on heimon Thraupidae. Tämä laji on aiemmin pidetty konspesifinen kanssa Sicalis raimondii takia yhtäläisyyksiä höyhenpeite, mutta molemmat esiintyy sympatrically etelärannikolla Perun ja käyttäytyä kuin eliölajeja omistaa. On ehdotettu, että alalaji voi olla jopa kolme erillistä, nimellinen, ja chapmani flavissima muodostaa lajin, Valkosilmäkuha, Meksikon, eisenmanni ja bogotensis toinen ja luteiventris kolmas; toiset taas että on olemassa kaksi pääryhmää mukana, on luteiventris erillinen laji ja kaikki muut alalajit ovat konspesifinen. Yksityiskohtaisen tutkimuksen maantieteellinen vaihtelu höyhenpeite, ääntely ja Genetics on tarpeen.
Niityt Yellow Finch ja S. luteiventris on yhdistetty yhden lajin S. luteola seuraavat SACC.
Jotkut kirjoittajat pitävät tai luokituksia sisällä Emberizidae perhe, ja voi mainita ITIS Birdlife International. Kuitenkin Clements tarkistuslista 6.8 Zoonomen, SACC ja KOK harkita integrointi Thraupidae perhe.

Alalaji

Clements tarkistuslista 6.8 tunnustaa seitsemän alalaji, jossa on vastaava maantieteellinen jakauma:

  • Niityt Keltainen Finch Meksikon Brodkorb, 1943 - Keski-Meksikossa.
  • Niityt Keltainen Finch chrysops PL Sclater, 1862 - Etelä-Meksikossa, Guatemalassa eteläisten ja itäisten Mosquitia alueella Hondurasissa ja Koillis Nicaraguassa.
  • Niityt Keltainen Finch eisenmanni Wetmore, 1953 - Luoteis Costa Rica ja Panama keskus.
  • Niityt Yellow Finch luteola - Kolumbia, Venezuela, Guyana ja Pohjois-Brasiliassa adjacencies.
  • Niityt Keltainen Finch bogotensis Chapman, 1924 - Andeilla Venezuelan ja Itä Kolumbian etelään läpi ylänköjen Etelä-Perussa ja Ecuadorissa.
  • Sicalis luterola flavissima Todd, 1922 - Suriname etelään suun Amazon.
  • Niityt Yellow Finch luteiventris - pelaa Etelä-Brasiliassa, Uruguayssa, alanko Pohjois- ja Keski-Argentiinassa ja Keski-Chilessä; Talvi pohjoisesta etelään Perun, Keski- ja Itä-Bolivia, Keski Brasilia.

Muut luokitukset, kuten ITIS ja Zoonomen tunnistaa kahdeksas alalajia:

  • Niityt Keltainen Finch chapmani Ridgway, 1899 - alle Amazon-joen Brasiliassa.
  0   0
Edellinen artikkeli Claudio Brook
Seuraava artikkeli Laitos

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha