Lama guanicoe

Guanako on laji artiodactyl nisäkäs oman perheensä Camelidae Etelä-Amerikassa. Se on villi, tyylikäs animal, Kevytluustoiset, joiden korkeus on 1,60 metriä ja noin 91 kiloa.

Taksonomia

Mukaan punainen kirja se luokitellaan eri lajia, Lama guanicoe; mukaan Nisäkkäät Laji Maailman guanako vastaavat kaksi alalajia glama Lama: Lama glama ja Lama guanicoe glama cacsilensis.

Piirteet

Kuten laama, guanako on kamelieläin nimeltään auquénido kohderyhmä on vielä niukasti kuin alpakkaa. Se kuuluu paksu kaksinkertainen turkki, joka suojaa sitä.

Sen säkäkorkeus on 1-1,2 metriä, jos pää on mukana, välillä 1,8-1,9 m. Guanako on ominaista suurempi eläimiä Patagonia. Sen paino on tyypillisesti kaksinkertainen vikunja, noin 100 kg, mutta voi olla jopa 140 kg. Sen turkki on pidempi kuin Vicuña mutta lyhyt Alpaca; Se on myös erinomainen laatu ja punertava guanako Etelä-Perussa. Kuidun halkaisija vaihtelee välillä 16 ja 18 mikrometriä, ja on erittäin kevyt, koska toisin kuin lampaan villa ja muistuttaa Vicuña on ontto.

Ominaista guanako on, että heillä on tumma pää ja alapuoli ja jalat vaalea väri. Pohjois guanaco on esi liekin. Keskimääräinen elinikä eläin on 20-25 vuotta.

Käyttäytyminen

Hän asuu pienessä karjat koostuvat uros ja useita naaraita niiden nuorten. Jos mies havaitsee vaara varoittaa ryhmän bleat.

Guanako voi ajaa noin 64 km / h. Nopeus on tärkeää niiden säilymistä, koska avoin, kun he asuvat minnekään piiloutua helposti.

Sen tärkein peto on puma. Toinen peto on satunnaista kettu. Vaikka hyökkäyksiä nähtiin yksin tämä on kunniallinen kettu metsästää ja jopa nuoria ihmisiä kehon mitat. Tämä ongelma oli tuntematon vuoteen 2007, jolloin he alkoivat tarkkailla saalistuksen Karukinka varalla, Tierra del Fuego. Tutkijat määrätään syy väitetty uusi saalistus vuoksi epäsuotuisista sääoloista saarella, joka tekee ruokaa niukkoja ja heikoilla eläimillä. Puuttuminen pumas Tierra del Fuego, joka mahdollistaa kettu miehittää ekologinen lokero tämän on myös ajateltu tekijä. Lopuksi oletetaan, että tämä käyttäytyminen ei ole uusi ja että kettu on yöllinen tapa, jonka avulla voit ladata eniten patojen, mutta estää havainto. Kohdatessaan uhka kettu guanako luottaa yhteistyöstrategioita suojella nuoria kilpi muodostavat ympyrän ympärille haavoittuva. Onnistuessaan osoittaa potkia canid, vaikka se on mahdotonta tehdä sen eteen Puma.

Ruokinta

Se ruokkii ruoho, sammal ja mukulat. Guanako tunnetaan suuri kyky sylkeä, sylki paljon ruoho, joka voidaan pureskella.

Kopiointi

Kiima esiintyy marraskuusta helmikuuhun. Sitten miehet tulla aggressiivisia ja taistella toisiaan naisilla. Jälkeen 11 kuukauden tiineyden yhden vasikka on syntynyt.

Maantieteellinen jakauma

Se elää vain Etelä-Amerikassa, pitää väestön koko Länsi Argentiina ja Bolivia, paljon Chilen, ja pienempien kaupunkien Länsi Paraguayssa ja Perussa. Kun eurooppalaiset saapuivat Etelä-Amerikassa, he arvioitu niiden määrä 500 000 kappaletta.

Seurauksena kontrolloimaton metsästys ja elinympäristön heikkeneminen ovat aloja, joilla guanaco katsotaan uhanalainen laji, koska ne metsästetään niiden lihan, nahka ja villa. Korkean Andien Puna alueen ja väestön ne ovat pieniä, on monissa tapauksissa asteittain vähentynyt niiden numeroita.

  0   0

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha