Karin Dreijer Andersson

Karin Elisabeth Dreijer Andersson on laulaja elektronisen musiikin duo The Knife, muodostettu veljensä Olof Dreijer. Andersson oli ennen laulaja ja kitaristi alternative rock bändi Hunaja on viileä. Hän myös julkaisi soolo debyytti nimellä Fever Ray vuonna 2009. Hänen laulu tyyli on merkittävä sekä akuutin ja vakavan vääristymän sävyjä, yhdistettynä sen erottuva aksentti ja käyttö pitch-siirtää samalla kuvasi taiteilijana taipumus käyttää myös naamarit ja muut teatteri elementtejä. Laulu "Kun kasvan isoksi," hänen ainoa sooloalbuminsa, ilmestyy soundtrackin peli Pro Evolution Soccer 2011, kun taas "If I Had Heart", myös samasta levy on pääteemana sarja TV Vikings julkaistiin vuonna 2013.

Soolo

Vaikka Knife otti tauon, Andersson julkaisi hänen ensimmäinen sooloalbumi oikeus Kuten hänen projektin Fever Ray. Se vapauttaa digitaalisesti 12 tammikuu 2009 ja fyysisesti 18 maaliskuu 2009 kautta Rabid Records. Albumi edelsi ensimmäinen single "If I Had Heart" saatavilla digitaalisesti vuodesta 15 joulukuu 2008.

Andersson toimii Fever Ray Coachella Festival 2010 ja sai myönteisiä arvioita.

Andersson epäonnistui mukauttaa Hour Suden Ingmar Bergmanin elokuva Punahilkka ja lyhyt Dirty Diaries.

Diskografia

Albumit

  • 2009: SWE Fever Ray # 8, # 11 BEL, # 11 DEN, FIN # 29, # 90 UK

Kaksinpeli

  • 2008: "If I Had Heart"
  • 2009: "When I Grow Up"
  • 2009: "Triangle Walks"
  • 2009: "Seven»
  • 2009: "Stranger Than Kindness"
  • 2009: "Keep the Streets Tyhjä minulle"
  • 2010: "Mercy Street"

Yhteistyö

  • 2000: "antoi" for Robot.
  • 2001: "Axe Man" varten Silverbullit.
  • 2001: "Lost in the City Nights" Yvonne.
  • 2005: "Mitä muuta?" Sillä Röyksopp.
  • 2005: "Kuka tuo tyttö" varten Robyn
  • 2008: "Slow" Deus.
  • 2009: "This Must Be It" ja "Tricky Tricky" varten Röyksopp.
  0   0
Edellinen artikkeli Samuel Scheidt
Seuraava artikkeli Leptis Magna

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha