Jaki Byard

John A. "Jaki" Byard oli pianisti, saksofonisti, trumpetisti, pasunisti, basisti, viulisti, kitaristi, sovittaja ja säveltäjä jazz.

Ennätys

Vuonna 1938 hän aloitti trumpetisti leikkii paikallinen bändi nimeltä "Freddie Bates & amp; Hänen Nighthawks", jolla hän pysyi vuoteen 1941, ja pianon. Aikana asevelvollisuuttaan, välillä 1942 ja 1946, työskentelee Kenny Clarke ja Ernie Washington, jonka kanssa hän pelaa pasuuna ja järjestää. Sitten hän soitti Earl Bostic ja permenece ajan Kanadassa, missä hän oppi soittamaan alttosaksofoni ja soitti Sam Rivers. Asennettu Bostonissa, pelaa jälleen Bostic, Tyler ja Jimmy, ja 1950-luvun alussa, sekä soolona eri klubeissa kaupungissa. Sitten hän työskenteli Charlie Mariano, Serge Chaloff ja Maynard Ferguson.

Hänen ensimmäinen äänittää käynnistin, on kirjattu vuonna 1959, vaikka ei olisi julkaistava vuoteen 1979, Japanissa. Jo vuonna 1960, hän muutti New Yorkiin, pelaa yksin ja ryhmät osallistuvat Charles Mingus, Art Blakey, Eric Dolphy, Booker Ervin, Roland Kirk, jne. Loppuvuodesta 1960, hän kääntyi islamiin ja alkoi omistautua paljon aikaa opetuksen, mutta se on edelleen laajasti kiertuetta Japaniin, Kiinaan ja Oseaniassa. 1970-luvun lopulla, hän ohjasi simulténeamente kaksi isoa bändejä, yksi Bostonissa ja yksi New Yorkissa.

Hän kuoli vuonna 1999 seurauksena haavat pistooli ammuttiin epäselvissä oloissa.

Tyyli

Kaikista pelataan välineitä, piano on ehdottomasti jossa se on saanut enemmän tunnustusta sen omaperäisyys, ja sen voimakas, percussive vasemmalta, kaikuja Thelonius Monk. Hänen tyylinsä, virtaan hard bop, on ominaista kyky liittyä perinteet ja etujoukko.

Diskografia

Kuten johtaja

  • 1960: Blues Smoke
  • 1961: Tässä Jaki
  • 1962: Hi-Fly
  • 1964: edessä!
  • 1965: Jaki Byard Quartet Live!
  • 1965: The Last alkaen Lennie n - Joe Farrell - julkaistiin vuonna 2003
  • 1966: Vapaus Yhdessä!
  • 1967: paikan päällä!
  • 1967: Sunshine of My Soul
  • 1968: Jaki Byard kanssa Strings!
  • 1968: Jaki Byard Experience
  • 1969: Solo Piano
  • 1971: Live at Jazz'Inn
  • 1971: pariisilainen Solos
  • 1972: Duet! - Earl Hines
  • 1972: Siellä tulee olemaan tehty joitakin muutoksia
  • 1976: Flight of the Fly
  • 1978: perheellinen mies - majuri Holley, JR Mitchell, Warren Smith
  • 1978: Sunshine of My Soul: Live at Keystone Corner
  • 1979: Matter of Mustavalkoinen
  • 1981: Ran Blake Improvisations
  • 1981: toimet - To Us
  • 1984: Live at Royal Festival Hall - Howard Riley
  • 1984: Phantasies kanssa Apollo Stompers
  • 1988: Apollo II Phantasies Stompers
  • 1988: huijaa Myself
  • 1991: Jaki Byard on Maybeck
  • 1996: muutokset Elämän
  • 1997: Tämä Happening - Michael Marcus
  • 1997: Night Leaves - David Eyges
  • 1998: Heinäkuu Pariisissa

Kuten kumppani

  • Miten aika kuluu
  • Far Cry
  • Lähtevä
  • Freedom Kirja
  • Space Kirja
  • Groovin High
  • Trance
  • Raskas !!!
  • Rip Rig & amp; Paniikki
  • Musta Saint ja Sinner Lady
  • Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus
  • Town Hall Concert
  • Suuri Konsertti Charles Mingus
  • Mingus at Monterey
  • Astral Weeks
  • Charles Mingus Sextet Eric Dolphy Cornell, 1964
  • "In" Jazz Kulttuuri syyskuu
  • Fuksia Swing Song
  • Musique du Bois
  0   0

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha