Jaco Pastorius

John Francis Anthony Pastorius III, joka tunnetaan nimellä Jaco Pastorius oli basisti, säveltäjä ja sovittaja funk, jazz ja Fuusiojazz.

Huolimatta itseoppinut, Pastorius otti tähän asti suhteellisen uusi väline, sähköbasso, jonka rooli tähän asti oli yleensä mukana ja pysyi taustalla kansanmusiikin bändejä. Käsintehdyt uutetaan nauhat oman basso, Fender Jazz Bass malli 1962, muuttaen sen nauhaton bassoalueen toistaiseksi vähän tunnettu ja käytetty, jonka ääni on samanlainen akustinen basso. Toinen muutos, joka oli ratkaiseva sen ääni oli korvata tavallista tasainen haava jouset aiemmissakin nauhaton basso, köydet kierretty, saada lisää "yllä".

Tämän uuden äänen, sormitus hänen innovatiivinen tekniikka, erityinen tilanne, oikean kätensä, muun muassa; ulos sähköbasso uudelle tasolle tulkinnan, käyttää sitä sekä seurata tärkein melodiat pelata ja improvisoida, koska tuolloin oli lähes yksinomaan roolit soolosoittimilta kuten sähkökitara, trumpetti, saksofoni ja piano.

Siksi, Jaco pidetään yhtenä vaikutusvaltaisimmista Basisteja historiassa sähköbasso.

Elämäkerta

Hän syntyi Pennsylvaniassa, mutta vähän muutti Fort Lauderdale, jossa hän oli noussut jo varhain ja liittyi useita koulun bändejä, jossa hän erottui rumpali. Teini-ikäisenä hän kärsi onnettomuuden polvensa jalkapallon, jotka estäisivät häntä pelaamasta rumpuja. Pastorius sitten päättänyt vaihtaa rooleja basisti bändin että oli pelissä, nimeltään Las Olas Brass ja oppinut täyden valikoiman bändin hänen uuden välineen yhdessä viikossa.

Vuonna 1974 hän alkoi tulla enemmän tunnustettu tallennettaessa albumi Kirkas Koko Life mukana kitaristi Pat Metheny, ja pysyy jonkin aikaa basisti ryhmä Blood, Sweat & amp; Kyyneleitä. Kaksi vuotta myöhemmin, hän levytti ensimmäisen sooloalbuminsa, jonka otsikko on Jaco, kiitettyä kriitikot ja kollegat, ja joka johti hänet parrasvaloissa kansainvälisen jazzin. Monet pitävät tätä albumin must basisteille kaikkien aikojen tekninen rikkautta ja laatua sävellyksiään kuulluksi.

Jaco oli ihailija ryhmän Fuusiojazz säätiedotus, joilla on ennen hänen äänitys debyytti vuonna "ahdistella" ryhmän johtaja, Joe Zawinul antaa hänelle virkaan basisti bändin, sillä perusteella, että hän oli "paras basisti maailmassa". Huolimatta ymmärrettävää ensimmäinen vastus Zawinul onnistui lopulta Pastorius kuulla nauha hänen musiikkia. Zawinul oli vaikuttunut erityisesti ainutlaatuinen ääni Pastorius, ajattelu aluksi, että nauha oli annettu tämän Pastorius oli koskettanut basso. Pian Säätiedotus basisti tuolloin Alphonso Johnson, jätti bändin Zawinul ja Pastorius tarjotaan korvata sen heti.

Jaco pelataan Sää kertomus 1976-1981, tallennus albumit ja kaukoliikenteen eri maissa.

Lähdettyään säätiedotus, Jaco perusti oman yhtyeen, suusanallisesti, jonka kanssa hän myös useita levytyksiä ja kiertänyt laajalti kunnes 1984. Merkittäviä muusikot olivat osa että bändi, kuten säätiedotus rumpali Peter Erskine , trumpetisti Randy Brecker, saksofonisti Bobby Mintzer ja perkussionisti Don Alias.

Alkaen 80-luvun puolivälissä, Jaco alkoi kärsiä ensimmäisiä merkkejä mielisairautta ja oli diagnosoitu maanis-depressio. Lääkkeet, jotka oli määrätty hoitoon estäneet häntä keskitytään, adormilaban, joka teki mahdottomaksi säveltää; tai pahempaa, suoraan he nukkuivat hänen sormensa, joka ei salli häntä soittamaan bassoa. Joten Jaco kieltäytyi joutumasta kierteeseen perheen konfliktien ja itsetuhoista käyttäytymistä.

Hänestä tuli alkoholisti, juominen tapana vaeltaa kaduilla ja elää kerjäläisiä ja irtolaisia ​​kuka ystävä voisitte pelaa heille. Jopa kuuluisa Fender Jazz Bass Jaco käyttää niin kauan, hän siepattiin pelatessaan peliä koripalloa tuomioistuinten 54. Streetillä New Yorkissa, ja käytin jättää tukee pankin kiinnittämättä huomiota pelatessa. Jaco joutui sairaalaan useita kertoja hänen maaninen masennus, voi siirtyä äärimmäisen masennus tilaan euforia sekunneissa.

11. syyskuuta 1987 Pastorius poistuttuaan vankilaan varastamisesta auton ja ajo sen juoksurata, yritti sabotoida Carlos Santana konsertti, jossa hän soitti sitten Alphonso Johnson, basisti joka korvasi yksitoista vuotta ennen Weather Report. Koska pakko lähteä konserttiin, ja humalassa, hän meni baari, jossa hänet karkotettiin, myös voima, häiritsevät ja sabotaasi toisensa jälkeen konsertin että oltiin tehty. Luc Havan, vartija heittää se antoi hänelle selkäsaunan joka jätti hänet koomassa, useita kasvojen murtumia ja vahinkoa hänen oikea silmä ja vasen käsi. Muutamaa päivää myöhemmin, Pastorius kärsi aivohalvauksen, joka päättyi hänen elämänsä. Vartija lopulta tuomittiin mutta vain kääntyi 4 kuukautta 5 vuotta joka oli tuominnut hänet.

Diskografia

Edellinen työ

  • 1974 - Party Down
  • 1974 - Jaco
  • 1976 - Kirkas Koko Life

Muut sijoitukset

  • 1976 - Land of the Midnight Sun
  • 1976 - Hejira
  • 1977 - Don Juanin Reckless Daughter
  • 1978 - Everyday everynight
  • 1978 - Sunlight
  • 1979 - Mingus
  • 1979 - Mr. Hands
  • 1980 - Shadows And Light
  • 1986 - Upside Pessimistinen

Soolo

  • 1976 - Jaco Pastorius
  • 1981 - Word of Mouth
  • 1981 - Syntymäpäivä Concert
  • 1983 - Kutsu
  • 1984 - Live in New York City, Vol 4: Trio 2.
  • 1985 - Live in New York City, Vol 5: Raca.
  • 1986 - ATE
  • 1990 - Live in New York City, Vol 1: Punk Jazz.
  • 1991 - Live in New York City, Volume 2: Trio.
  • 1991 - Live in New York City, Vol 3: Promise Land.
  • 1998 - Paras Improvisaatio
  • 1998 - Loma kuormalavat
  • 1999 - Live in New York, Vol. 6
  • 1999 - Live in New York, Vol. 7
  • 2001 - Toinen puoli Jaco Pastorius
  • 2003 - Jaco Pastorius Big Band

Kanssa säätiedotus

  • 1976 - Black Market
  • 1977 - Raskas Sää
  • 1978 - Mr. Gone
  • 1980 - Night Passage
  • 1982 - säätiedotus
  0   0
Edellinen artikkeli Eugenio Testa
Seuraava artikkeli David Patterson

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha