Hylobates agilis

Ketterä Gibbon tai Gibbon musta kädet on eräänlainen hominoid kädellisten perhe Hylobatidae. Hän asuu Kaakkois-Aasiassa, Sumatran ja Borneon.

Taksonomia

DeHylobates agilis kolme alalajia tunnetaan:

  • Hylobates agilis agilis, ketterä Gibbon vuori
  • Unko ketterä gibbon, alanko ketterä gibboni

Jotkut tutkijat sijaitsee ketterä gibboni Borneo omana laji nimeltä Bornean valkopartainen Gibbon.

Piirteet

Iho Näiden eläimet voivat vaihdella mustasta harmaan punainen. hänen kasvonsa on aina valkoinen, mutta urokset voidaan tunnistaa niiden valkoinen tai hieman harmaa posket. Urokset ovat hieman suurempia kuin naaraat. Tämä Gibbon oli keskimäärin paino 5,5 kg ja pituus 40-60 cm. Kuten kaikki Gibbons, heillä ei ole häntää.

Jakelu

Ketterä Gibbon sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, lähinnä saarella Sumatran, kaakkoon Tobajärvi joen ja Singkil; ei asu pohjoisosassa saaren. Myös se on olemassa kaakkoon saaren Borneon, sekä pieni alue Malakka.

Käyttäytyminen

Hänen pitkät varret swing näiden oksat, braquiando nopeasti. Nämä ovat edullisesti puissa elämää sademetsien ja tulevat harvoin maahan. Kuten kaikki Gibbons, he asuvat yksiavioinen pareittain tiukasti veroalueen, joka puolustaa voimakkaasti näytöillä ja ääniä. Niiden ruokavalio koostuu pääasiassa hedelmiä, lehtiä ja hyönteisiä.

Kantoaika seitsemän kuukautta syntymät ovat yhden vasikan. Nuoret vieroitetaan vain kaksi vuotias. Kun he saavuttavat sukukypsyyden kahdeksan vuoden iässä, he jättämään perheensä, jotta löytää kumppani.

Väestö

Populaatiossa tutkimuksessa vuonna 2002 ketterä Gibbon vuonna Bukit Barisan Selatan kansallispuisto Sumatralla, Indonesiassa. Molempien laskee kutsutaan metsän reunaan, ja sisällä niitä niiden elinympäristön, ja perustaen arvio katettu alue metsässä, kaupunki 4479 laskettiin ketterä Gibbons tässä luonnonsuojelualue, jossa asukastiheys välillä 1,4-2,8 yksilöiden neliökilometrillä. Malesian niemimaalla, metsissä Ulu Muda siellä Belum ja linnakkeen. Väestöryhmien Thaimaassa todennäköisesti lisätään muutama tuhat yksilöitä, joka sijaitsee noin kolmen eristyksissä varaa.

Uhat

Sumatra, tämä laji uhkaa elinympäristön muutos ihmisen ja opportunisti myöhemmät kaapata lemmikkieläinten kauppaan. Tämä uhka ulottuu populaatiot kansallispuistoissa ja metsät, mukaan lukien laiton viljely kehitetty puistoissa. Bukit Barisan Selatan kansallispuisto, metsäkadon hinnat liittyvät kahvin markkinoille; autokorjaamo osaltaan täysin syrjäyttää puissa kädellisten niiden elinympäristöjen puiden latvoihin. laajentaminen öljypalmuviljelmiään on suurin syy metsäkadon Sumatra. Läheisellä saarella Java, ketterä gibbonit gibbonit on yksi yleisimmin havaittu villieläinten markkinoilla.

Asema lajien Länsi Malesiassa on epävarmaa; Indonesiassa, tämä oli varmasti vaikutti tulipalot ja metsien hävittäminen 90-luvun alussa. On ollut todennäköinen väheneminen yli 50% sen alueella viimeisten 10 vuoden aikana, ja öljypalmuviljelmiään laajenee vauhdikkaasti maassa. Thaimaassa on laaja muuntaminen metsien luonnonkumin istutukset ja muut viljelykasvit (jopa suojelualueilla, sekä metsästys lemmikki kaupassa.

Kunto

Lajit ketterä Gibbon listattiin uhanalaisten lajien punaisella listalla IUCN vuonna 2008. Katsottiin vaakalaudalle jatkuvasta vähenemisestä elinympäristön, arviolta yli 50% viimeisen 45 vuoden yhdistetty kauppa laiton lemmikki. Uhat alunperin läsnä Sumatran joissa väestö vähenee nopeasti ja uhkaa varmuudella. Vuonna niemiä Malesiassa ja Thaimaassa, se näyttää olevan hyvä määrä pysyviä populaatioita, mutta niiden suosio on vähentynyt. Lajit rajoittua puiden latvoihin, sekä muuntaminen elinympäristön, tienrakennus ja pirstaleisuus alueellaan muodostavat kasvu aste uhka lajin.

  0   0
Edellinen artikkeli Jacob Clemens non Papa
Seuraava artikkeli Kuvernööri Alende Cup

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha